Pilates is een training voor lichaam en geest met gecontroleerde oefeningen.   Het bestaat grotendeels uit grondoefeningen voor buik, billen, benen, rug en armen die zorgen voor een mooi en sportief lichaam.  Pilates richt zich onder andere op een stevige en stabiele rug, daarom is Pilates geschikt voor beginners en gevorderden maar ook mensen met rugklachten. De sleutelwoorden bij Pilates zijn: stabiliteit, flexibiliteit, lichaamsbeheersing en focus.

Wat doet Pilates

Pilates zorgt voor sterke spieren, een betere houding, souplesse, balans en een beter ontspanning. Het is de perfecte manier om je lichaam (weer) te leren kennen. Door de oefeningen zal je lenigheid en flexibiliteit toenemen. Je houding verbetert, waardoor al je spieren in je lichaam actiever worden in het dagelijkse leven. Met Pilates leer je dieper gelegen buik, rug- en nekspieren te activeren voor meer stabiliteit, waardoor bijvoorbeeld rug- en nekklachten afnemen.

Perfect Pilates bij Everyday Fit

Pilates is een 100 jaar oude methode. De oefeningen zijn echt super maar de wetenschap is veranderd. Een team van therapeuten en artsen van Fysio Physics heeft daarom de methode geperfectioneerd. Perfect Pilates is daardoor verantwoord en nog effectiever dan de gewone Pilates. Deze methode is als enige erkend door het Koninklijk Nederlands Genootschap van Fysiotherapie. Deze lessen afgestemd op de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen en kan de Pilates van nu worden genoemd.

Perfect Pilates voor iedereen

Perfect Pilates is een leuke en veilige bewegingsleer voor iedereen.  Het maakt niet uit of je een beginnende  of een gevorderde sporter bent.  Met Perfect Pilates train je op je eigen niveau en je leert hiermee bewust om te gaan. Pilates wordt ook de kunst van de spierbeheersing genoemd. Spierversterking zonder je in het zweet te werken. Je hoeft niet lenig te kunnen zijn om Pilates te kunnen doen. Flexibiliteit is iets wat je kunt trainen.

Resultaat door beoefening van Perfect Pilates

  • een strakke buik en billen
  • een mooi sportief lijf met slanke spieren
  • een sterke en soepele rug (minder rugpijn)
  • stabieler en meer ontspannen in je lijf
  • lekkerder in je vel
  • corestability / rompstabiliteit

Perfect Pilates Training

De Perfect Pilates is een training van 1 uur. Het bestaat uit het opwarmen van de spieren, mind-body focus, de Perfect Pilates oefeningen en cooling down. De les wordt gegeven in een kleine groep van niet meer dan 10 personen.

Kom en ervaar zelf en boek een gratis proefles

Je kunt bij Everyday Fit gratis kennismaken met Perfect Pilates.  Vul je gegevens in en klik op verzenden en kom deze prachtige vorm van training ervaren. Wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op.