Healthy brownie

In het kader van mijn eerdere blog dacht ik: je moet jezelf  een healhty snack gunnen. Bijvoorbeeld in het weekend. Kies voor je strakke voedingsschema door de weeks en beloon jezelf in het weekend. En maak er een heeeel lekkere beloning van.
Al een tijdje geleden ben ik dit lekkere recept tegen gekomen. Samen met mijn zoon hebben we deze healhty brownie gemaakt. Al kijkende naar de ingrediënten was mijn zoon eerst behoorlijk sceptisch, maar toen hij het proefde was hij om (ook mijn man) Ik ben absoluut geen keukenprinses, maar deze snack is toch erg goed en lekker gelukt…..yum yum…
Ingrediënten:

  • 225 gram Medjoul dadels, ontpit en een uur geweekt in warm water
  • 100 gram walnoten, plus een stuk of 20 voor eventueel de garnering
  • 9 eetlepels rauwe cacaopoeder
  • 60 ml kokosolie
  • 125 ml agavesiroop
  • 320 gr gekookte kikkererwten (nacht laten weken of gewelde in blik kopen)
  • 4 eieren
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel kaneel

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Haal de dadels uit het water en bewaar ongeveer 60 ml van het weekwater. Mix de dadels samen met de 60 ml weekwater tot een gladde saus.
  • Doe de dadelsaus in een mengkom en voeg de cacaopoeder, kokosolie en agavesiroop toe. Mix alle ingrediënten goed
  • Maak nu in de keukenmachine of met de staafmixer een gladde puree van de kikkererwten en de eieren.
  • Voeg de kikkererwtenpuree toe aan het dadelmengsel en roer tot een egaal geheel.
  • Voeg vervolgens het bakpoeder, de kaneel en de gehakte walnoten toe en meng nogmaals (niet met de staafmixer want het is juist lekker als de walnoten grof zijn)